Onze Filosofie

De mens is een complex, maar dynamisch geheel…

Onze filosofie vloeit voort uit het idee dat de mens een complex, maar dynamisch geheel is. Een statische en eenzijdige aanpak werkt zelden bij een actief probleem. De kracht van het bewegen speelt daarom bij Kineum de hoofdrol.

Daarnaast zijn we er van overtuigd dat u de expert bent van uw eigen lichaam. Echter, zonder kennis van wat er precies gebeurt in uw lichaam -hoe uw klachten ontstaan of in stand gehouden worden- blijven klachten aanslepen. U informeren maakt daarom ook integraal deel uit van onze aanpak. Vandaar ook het belang van een goede multidisciplinaire samenwerking.

Ons doel is dan ook om de primaire oorzaak van het probleem te achterhalen. Een uitgebreide, grondige kennis van het menselijk lichaam is daarbij de hoofdzaak. Als therapeut is het voor ons een passie om mensen vooruit helpen door in te zetten op een complete benadering van het lichaam. Pijnklachten en functiebeperkingen hebben steeds een onderliggende oorzaak. Door niet enkel de symptomen, maar ook de bron aan te pakken, proberen we u langdurig en effectief beterschap te bieden. We vertrekken vanuit uw eigen kracht om de moeilijkheden waarmee u geconfronteerd wordt aan te pakken. Continue bijscholing en hernieuwen van technieken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten zijn dan ook noodzakelijk voor ons.

Therapieën

Manuele therapie
Myofasciale therapie / dry needling
PNI
Orthopedische revalidatie
Blessurepreventie
Kaakklachten
Valpreventie
Fysieke fitheid en trainingsbegeleiding
Relaxatietherapie
Hand/pols revalidatie
Manuele Lymfedrainage

Contacteer ons

Neem voor dringende zaken altijd contact op via telefoon. Voor niet dringende zaken kunt u het onderstaande formulier gebruiken.