Onze Behandelingen

Ons doel is de primaire oorzaak van uw probleem te achterhalen en verhelpen!

Dankzij een divers team met verschillende specialisaties, kunt u bij ons terecht voor verschillende therapieën. Voor elke behandeling krijgt u de kwalificaties die u nodig heeft. Via intern overleg steken wij graag de koppen bij elkaar om ervoor te zorgen dat wij u de beste zorg kunnen aanbieden.

Manuele therapie

Met manuele therapie proberen we een bewegingsstelsel in dysfunctie terug in evenwicht te brengen. Door gebruik van verschillende technieken zoals manipulaties, neurodynamische mobilisaties en soft tissue. Het hele lichaam is met elkaar verbonden en het zenuwstelsel vormt de rode draad. Bijgevolg staat deze steeds centraal in de behandeling.

Myofasciale therapie/ dry needling

Dry needling kadert zich binnen het verhaal van de manuele therapie. De hoofdoorzaak van de pijnklacht of het verstoorde bewegingspatroon is een spier in dysfunctie. Om de klachten te reduceren behandelen we betreffende punten door middel van spierprikken en triggerpunten.

Bij ons wordt deze behandeling enkel uitgevoerd door therapeuten die de lange en officiële opleiding gevolgd hebben.

PNI

Het symptoom is nooit de echte oorzaak. Onder dit motto, gaan we op zoek naar alle mogelijke factoren die een impact hebben op je klachten. Hierbij is een grondig vragenonderzoek een eerste stap. We beschouwen de chronische klacht als een klein deel van een veel groter geheel. Hierbij zijn het biopsychosociaal model en de kennis van energieverdeling tussen alle orgaansystemen van het grootste belang. Als één systeem hyperactief is, wordt een ander systeem sowieso verwaarloosd.

Orthopedische revalidatie

Na een operatie of trauma is het belangrijk om op een correcte manier -met respect voor het weefselherstel en  de wondheling- te werken aan progressieve revalidatie. Door individuele begeleiding en aangepaste oefeningen zetten we in  op mobiliteit, kracht en stabiliteit om je functionaliteit volledig te herwinnen.

Blessurepreventie

Via een grondige functionele bewegingsanalyse zoeken we dysfuncties in het bewegingsmechanisme. Dit kan gaan om een verstoorde balans tussen spieren op vlak van kracht, lengte en/of neuromusculaire controle. Met behulp van een gepersonaliseerd en progressief oefenprogramma optimaliseren we het bewegingspatroon. Zo vermijden we chronische en recidiverende blessures. Letselpreventieve programma’s worden op uw maat gemaakt om de kans op blessures te verkleinen tot een absoluut minimum.

Kaakklachten

We werken al dan niet op verwijzing van tandarts, orthodontist of kaakspecialist. Pijn en bewegingsbeperking zijn de twee hoofdsymptomen. Door middel van mobilisaties en relaese reduceren we de klacht. Hierbij is een goede multidisciplinaire samenwerking met de behandelende tandheelkundige een must.

Valpreventie

Voelt u zich niet langer stabiel tijdens het bewegen of sporten? Hebt u angst om te vallen of angst na een val? Vanuit de technieken van valpreventie helpen wij u om op een veilige manier (opnieuw) te bewegen.

Ook voor sporters met een hoog valrisico bieden wij valtechnieken aan om ernstige blessures te vermijden. Vanuit de judosport beschikken we over een brede waaier aan oefeningen en technieken.

Fysieke fitheid en trainingsbegeleiding

In de praktijk kunt u terecht met vragen omtrent trainen, conditie en kracht. Ongeacht uw niveau, frequentie of doel begeleiden we elke sportervaring zodat deze optimaal en veilig kan verlopen. We helpen u graag met oefeningen op maat voor elk doel.

Relaxatietherapie

Hierbij staat de wisselwerking tussen lichaam en geest centraal. We gebruiken o.a. ademhalingsoefeningen, beweging of massage.

Hand/pols revalidatie

De hand is een zeer functioneel maar ook zeer kwetsbaar instrument. Kleine aandoeningen van de hand/ pols/ elleboog kunnen grote gevolgen hebben op het functioneren van de arm.
Vanwege de ingewikkelde anatomische structuur en de fijne motoriek vereisen handaandoeningen een deskundige aanpak door een handtherapeut. Door een gespecialiseerde aanpak is de kans op maximaal herstel groter en terugkeer naar zelfstandigheid/werk/hobby vaak sneller mogelijk. Zowel postoperatieve en niet operatieve behandelingen kunnen hier terecht.

Manuele Lymfedrainage (ad modum Vodder)

Net zoals 2/3 van onze planeet uit water bestaat, bestaat ook het menselijk lichaam voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfbanen en de hersenbanen. Het is dan ook erg belangrijk dat deze waterhuishouding in het lichaam optimaal verloopt.
Manuele lymfedrainage volgens Vodder is een zachte methode om de vochtdoorstroming te stimuleren, immuniteit te verhogen, stress te verlagen en zwellingsproblemen op te heffen. Ook constipatieklachten en chronische sinusitis kunnen hiermee verholpen worden

Contacteer ons

Neem voor dringende zaken altijd contact op via telefoon. Voor niet dringende zaken kunt u het onderstaande formulier gebruiken.