Wat ik heel belangrijk vind bij Kineum is de luisterbereidheid. De info die ik geef nemen ze mee in hun behandeling. Ze gebruiken geen dooddoeners zoals ‘dat is Parkinson’, maar denken constructief mee hoe ze de ziekte draaglijker kunnen maken en zo mijn comfort kunnen verhogen. Ze ondersteunen en motiveren me zonder iets op te dringen.

Die maturiteit is niet vanzelfsprekend bij zo’n jonge groep therapeuten. Ze zijn enorm gepassioneerd bezig met hun beroep. Ze kunnen hun ei kwijt in de behandelingen die ze aanbieden, weten heel goed waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen. Ik kwam hier toevallig terecht, maar bestaat toeval wel?

Rik
Bij Kineum wordt niet enkel gewerkt op de plek van de ontsteking, maar vooral ook op de oorzaak van het probleem. Ik heb de praktijk leren kennen om een klassieke nekklacht te behandelen. Maar door de filosofie dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is, werd ook een oplossing gevonden voor andere kwalen waar ik al langer mee kampte.
Ik had sinds jaren een chronische ontsteking van de bekkenbodemspieren. ‘Headache in the pelvis.’ Door verbanden te leggen (uitleg te geven hoe het lichaam in elkaar zit en functioneert) en hierop te werken, ben ik sinds 3 maand pijn- en medicatievrij. Verdere tips die mij gegeven werden over maaltijden (do’s & don’ts) bleken achteraf ook een positief effect te hebben op mijn spijsvertering. Hierdoor heb ik minder last van een opgeblazen gevoel en steken in de buikstreek.
Sinds deze sessies besef ik dat vele kwaaltjes met elkaar te linken zijn en zelfs spieren hierop effect hebben. Kortom, ik kan deze praktijk absoluut aanbevelen als je niet tijdelijk, maar voor een lange periode pijnvrij wil zijn.
Anonieme patiënt

Jarenlang worstelde ik met chronische pijn als gevolg van een sportblessure. Ondanks talloze dokters- en kinesitherapiebezoeken bleef de pijn onverminderd aanhouden. Ik accepteerde uiteindelijk dat ik altijd pijn zou hebben na het sporten.
Toen kwam ik terecht bij Thijs van Kineum, een PNI-therapeut met een uitzonderlijke kijk op mijn probleem. Tijdens ons eerste gesprek en de daaropvolgende behandeling werd al snel duidelijk dat mijn situatie ingewikkelder was dan gedacht. Hij vermoedde dat mijn pijn wellicht verband hield met een ontsteking in mijn darmen, die uitstraalde naar andere delen van mijn lichaam.
Naast de voedingsaanpassingen werd ook gekeken naar de biomechanica: dry needling, manuele technieken en een reeks gerichte oefeningen/stretches werden geïntroduceerd om mijn spieren te behandelen. Het was een intensieve reis, maar dankzij de expertise kon ik uiteindelijk iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden: opnieuw sporten zonder pijn.
Ik ben ontzettend dankbaar voor de snelle en doeltreffende behandeling, evenals zijn voortdurende betrokkenheid en opvolging. Thijs is veel meer dan een kinesitherapeut; hij is een manueel therapeut die mijn pijn in de oorsprong heeft weten aan te pakken.

Thomas
Mijzelf leren kennen. Dat is de samenvatting na al mijn sessies PNI.
Ik was een sportieve vrouw van 27 jaar met een knieaandoening. We raakten tijdens de behandeling aan de praat over mijn sportambities en relatiebreuk. Snel was duidelijk dat er meer aan de hand was dan enkel de knie. De volgende sessie ging ik niet meer langs voor een hands-onbehandeling, maar om te praten, een op een. Ik deed mijn verhaal over beide onderwerpen. Aan de hand van vragen kwam ik tot inzichten waarover ik voordien niet had nagedacht. Niet evident om dingen te benoemen. Je voelt je angstig om iets uit te spreken omdat je aanvoelt dat je daarmee dingen afsluit. Maar wil je dat wel echt?
Eén iets weet ik zeker: de uitgesproken waarheid is de enige waarheid. Door het conflict aan te gaan voel ik me enorm opgelucht en weet ik opnieuws waar ik heen moet. Elke sessie voelde ik me sterker worden en dit gaf me moed om verder te gaan in het leven.
Daarnaast werd me ook de fysiologische uitleg hoe het komt dat mensen zich zo voelen, hoe het komt dat je plots veel meer of net veel minder gaat eten. Wat er allemaal gebeurt met je hersenen als je gefrustreerd bent. Persoonlijk boeide mij dit enorm, wat er ook mede voor zorgde dat ik het allemaal beter kon plaatsen.
De PNI boeit mij enorm waardoor ik er nu nog steeds me bezig ben en er graag over bijleer! Het lichaam is zo complex maar eenvoudig tegelijkertijd.
Anonieme patiënt
Sinds mijn vijftiende had ik extreme pijn in mijn (hol)voeten, waardoor ik niet op blote voeten kon lopen. De minste oneffenheid in de vloer, grond, bodem gaf me telkens stekende pijn. Dank zij de kPNI-aanpak, loop ik gezwind op blote voeten zonder enige pijn op elk soort ondergrond, gebroken schelpen op het strand inbegrepen. Ik was/ben daar zó van onder de indruk, dat ik beslist heb om op diezelfde kPNI-manier onder de vleugels van Thijs en zijn team mijn totale gezondheid aan te pakken. Het resultaat is dat ik me vandaag op mijn 67ste veel beter voel dan toen ik 40 jaar oud was en dat telt zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak. Ondertussen ga ik ook bij diverse therapeuten uit het Kineumteam te rade om mijn fysiek te optimaliseren en op een duurzame manier in stand te houden.
Guido